Diensten

ROADSTER EU – TOYOTA MR2 CONSERVERING EN RESTAURATIE

Hoe kun je je klassieker, youngtimer of moderne auto het beste beschermen tegen vuil en water om zo de carrosserie vrij te houden van roest?

Om je auto te beschermen tegen regen en pekel (zout) wat in de winter gestrooid wordt de auto een anti-roest behandeling te geven. De kale carrosserie of de dunne laag bescherming zoals deze de fabriek verlaten heeft is beperkt bestand tegen het weer hier bij ons in Nederland.

Je kan beter de roest voorkomen dan dat je de roestplekken moet gaan behandelen (ontroesten van de auto). De roest verwijderen is over het algemeen een arbeidsintensieve klus.

Het is daarom van belang om een roestbehandeling te laten doen. Zo houd je je auto in een betere conditie en voorkom je deze kostbare reparaties!

Voordelen van de behandeling

  • Behoud de originaliteit van de auto en voorkomt roest
  • Voorkomt herstel werk
  • Blijft zacht, hardt niet uit
  • Vele malen goedkoper dan een gemiddeld laswerk project
  • Holle ruimten worden extra goed behandeld
  • 3 jaar garantie
DSCI0029
1 Motor ruimte

VERSCHILLENDE VORMEN VAN ANTI-ROEST BEHANDELING

TECTYL ML BEHANDELING

Op de Tectyl behandeling zit 3 jaar garantie tegen roest. Je moet hiervoor 1 keer per jaar langs komen voor een controle, bijvoorbeeld in combinatie met een grote beurt of een APK keuring. De Tectyl behandeling is vanaf: € 650incl.

DENITROL BEHANDELING

Op de Dinitrol behandeling zit 3 jaar garantie tegen roest. Je moet hiervoor 1 keer per jaar langs komen voor een controle, bijvoorbeeld in combinatie met een grote beurt of een APK keuring. De Dinitrol behandeling is vanaf: € 800 incl. btw

Anti-roestbehandeling: Dinitrol of Tectyl ML met toegevoegd menging product Roadster-eu.

Indien je beslist af te zien van verdere behandeling kost het schoonmaken en de inspectie slechts € 45 in btw

Laswerk projecten aan het chassis zijn al heel snel duurder! Voorkomen is ook hier vele malen beter dan genezen.

HOE GAAT DIT IN ZIJN WERKING?

De auto wordt als eerste zeer, zeer grondig schoongemaakt. Het kost het meeste tijd eigenlijk, want het metaal moet beschermd worden en het anti-roestmiddel zal moeten hechten op het metaal niet op het vuil. De auto wordt eerst volledig geïnspecteerd op de staat van de carrosserie. Hij gaat op de brug en wordt volledig schoon gespoten en daarna laten we de auto volledig drogen. Bij de inspectie zal bepaald worden wat de toestand is van de auto. Wanneer er al roestplekken te zien zijn, zullen wij eerst de roestplekken van de auto moeten behandelen. We kunnen met behulp van een endoscoop (camera) ook in de chassisbalken kijken. De auto wordt volledig geïnspecteerd, want een dergelijk behandeling kunnen we alleen doen wanneer de auto roestvrij is. De bodem kun je goed inspecteren op de brug. De holle ruimtes zijn lastiger en eigenlijk het belangrijkst.

Als de auto geschikt blijkt na de inspectie kan de behandeling gestart worden.

Wanneer dit niet zo is, dan gaan we een voorstel doen om de auto van deze roest te ontdoen, dat krijg je dan in een offerte mee. Wanneer je het wilt, kunnen we dat meteen inplannen.

De auto wordt na het drogen nu volledig in de Dinitrol of Tectyl behandeling met menging Roadster-eu

(zie onder) gezet. Alles wordt goed dik ingespoten en waar nodig wordt er ruimte gemaakt, panelen verwijderd  of indien nodig kleine gaatjes om zo de ruimten te kunnen voorzien van deze degelijke beschermlaag, die we onder hoge druk in alle holle ruimten kunnen spuiten. Vooral de holle ruimtes worden goed in de Dinitrol of Tectyl behandeling met menging Roadster-eu

gezet. Dit is erg belangrijk want hier kan je niet kijken en kan het roesten ongestoord haar gang gaan. Deurpanelen worden verwijderd indien nodig en de de Dinitrol of Tectyl behandeling met menging Roadster-eu  en in de kokerbalken zullen toereikende behandeling met menging Roadster-eu vullen en in vloeien.

Nu zit de auto volledig in de Dinitrol/Tectyl behandeling met menging Roadster-eu

De auto blijft nog eventjes staan om uit te lekken en wordt daarna weer netjes schoongemaakt en voor het laatst gecontroleerd. Je bent nu verzekerd dat je auto goed beschermd is tegen de weersinvloeden. Na een jaar kan je weer langskomen om de auto te laten controleren, zo ben je verzekerd van de garantie die wij er op geven.

Je kan kiezen voor Tectyl ML en Dinitrol, dit is een veel betere behandeling maar is uiteraard ook weer een stukje duurder.

Indien je beslist af te zien van verdere behandeling kost het schoonmaken en de inspectie slechts € 45 in btw

Laswerk projecten aan het chassis zijn al heel snel duurder! Voorkomen is ook hier vele malen beter dan genezen.

Overtuigd? Neem contact op
info@roadster-eu.com